2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Drėkinantis Andalou Naturals plaukų balzamas


    Mėgstu eksperimentuoti su plaukų priežiūros priemonėmis, tai yra, nuolat išbandau vis naują plaukų šampūną ir kondicionierių. Pagrindiniai mano pasirinkimo kriterijai:
  • natūrali sudėtis be agresyvių ingredientų ar su minimaliu jų kiekiumi (ne visiem pavyksta sukurti puikios sudėties produktą);
  • gerai plautų plaukus;
  • ir nesausintų.
    Šįkart noriu jums papasakoti apie "Andalou Naturals" kondicionierių, kurį parsisiunčiau iš iHerb.com internetinės parduotuvės. Jau ne kartą minėjau, jog mėgstu apsipirkinėti šioje parduotuvėje, deja, sekantys mano apsipirkimai bus itin reti. Bet visada galima įžvelgti ir pozityviąją pusę - pradėsiu labiau tyrinėti europietiškus gaminius. 
    Turbūt dauguma moterų skundžiasi sausais plaukais ir skilinėjančiais jų galiukais kaip ir aš. Nedažau plaukų, nenaudoju formavimo priemonių, net plaukų džiovintuvo neturiu, bet vis tiek plaukai sausi. Todėl kai ateina laikas ieškoti kondicionieriaus, ieškau tokio raktinio žodžio ant pakuotės kaip "DRĖKINANTIS". Tai yra esminis reikalavimas mano plaukų balzamui, visa kita tik privalumai. 

INCI: Aloe barbadensis juice* (alavijo sultys), stearylkonium chloride (antistatikas), glyceryl stearate (minkštiklis, emulsiklis), cetearyl alcohol (minkštiklis, emulsiklis), glycine soya (soy) milk, argania spinsosa (argan) and persea gratissima (avocado) oils* (argano ir avokado aliejai), vanilla planifolia and citrus aurantium dulcis (orange) extracts* (vanilės ir apelsinų ekstraktas), manuka honey, butyrospermum parkii (shea) butter* (taukmedžio sviestas), theobroma cacao (cocoa) butter* (kakavos sviestas), panthenol (pro-vitamin B5), tocopherol (vitamin E), amino acid complex (arginine, threonine and serine) (antioksidantai, antistatikai), sorbitol (drėkiklis), fruit stem cells (malus domestica, solar vitis) (obuolių ir vynuogių ekstraktai) and bioactive 8 berry complex*, borago officinalis (borage) (vaistinės agurklės), rosa canina (rosehip) (erškėtrožės) and simmondsia chinensis (jojoba) oils (jojobos aliejus)*, aspalathus linearis (rooibos) (raudonoji arbata) and camellia sinensis (white tea) extracts* (žaliosios arbatos arbatžolių ekstraktas), sodium benzoate (konservantas), citric acid (citrinos rūgštis), potassium sorbate (konservantas), ethylhexylglycerin (minkštiklis), citrus aurantium dulcis (orange) oil (apelsinų aliejus, tonikas) *.
*sertifikuota
EWG įvertinimas 2 balai

   Kadangi produkto paimti į rankas ir pačiupinėti, pauostyti ar kitaip apžiūrėti negalima, belieka pasitikėti etikete bei aprašymu. Būtent šis ypač drėkinantis kondicionierius yra skirtas sausiems, garbanotiems ar pažeistiems plaukams. Taip pat tinka ir dažytiems plaukams.
    Pažvelgusi į sudedamąsias dalis randu įvairių aliejų (argano, avokado, manuka, taukmedžio, jojobos, erškėtrožių) bei augalinių ekstraktų (vanilės, apelsino, obuolių, vynuogių, rooibos, baltosios arbatos). Man ypač patiko, kad  pirmasis ingredientas sudėtyje yra ne vanduo, bet alavijų sultys. Alavijas yra nuostabus augalas, ne tik plačiai naudojamas kosmetikoje, bet ir gydo. 
    Ypatingą pagarbą šiam augalui pajutau po vieno nelaimingo atsitikimo mano šeimoje. Mano mama vasarą patyrė didžiulę alerginę reakciją nuo kažkokio augalo (po pievas vaikščioti ne taip jau ir saugu pasirodo), o koja atrodė taip lyg verdančiu vandeniu nuplikyta. Kadangi vaistiniai preparatai negelbėjo, pasiūliau darytis sutrinto alavijo kompresus, nes namuose auginame alaviją. Ir ką jūsų galvojat? Vandeningos pūslės pradingo ir skausmas sumažėjo. Nors gydymas dar truko kurį laiką, tačiau pirmoji pagalba buvo kuo geriausia.
    Grįžtam prie plaukų. Du sudėties ingredientus nuspalvinau orandžine spalva, bet tik  dėl to, kad šios medžiagos gali sukelti alerginę reakciją. Bendras produkto įvertinimas yra 2 balai pagal EWG Skin Deep. Taigi dėmesio vertas produktas.
    Kondicionierius yra baltos spalvos ir labai tirštas. Toks tirštas, kad reikia pavargti norint jį iškrapštyti iš pakuotės. Kvapas nestiprus ir pagrindine nata dominuoja apelsinas. Tačiau kaip ir visų natūralių priemonių, išdžiuvus plaukams jokios užuominos į apelsinus nebelieka. Tiesiog plaukai kvepia švara ir tiek, o man tai ir yra mėgstamiausias kvapas. Specialių naudojimo instrukcijų nėra, pakanka drėgnus plaukų galus ištepti priemone ir kelias minutes palaikyti, po to išskalauti drungnu vandeniu. 
    Neskaitant drėkinimo balzamas minkština plaukus ir suteikia blizgesio. Priemonė pasižymi atkuriančiu ir regeneruojančiu efektu, saugo nuo senėjimo - skelbia aprašymas. Nors šiuos efektus plaukų ląstelių lygiu sudėtinga vertinti be specialios įrangos, tačiau galiu pasakyti, jog mano plaukai blizga, nesipučia ir nesielektrina, neatrodo nušiurę ar sausi. Tai ir svarbiausia. Tiesa, balzamas nesuteikia purumo efekto, bet ir nedalino tokių pažadų. 
    Priemonę užskaitau ir dedu į "verta kartoti" lentyną. Be nepatogios pakuotės nematau daugiau jokių minusų, todėl galiu rekomenduoti drąsiai ir kitiems. O sekančiame straipsnyje pakalbėsiu (planuoju šeštadieniui arba sekmadieniui) apie savo plaukų priežiūros rutiną, todėl laukiu iš jūsų klausimų. 


Jurgita

2 komentarai:

  1. Įdomu, kaip Tu keiti plaukų priežiūros priemones, atsižvelgiant į sezoną? Ar šis kondicionierius geriau tiktų žiemai, ar tinkamas ir vasarą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šis kondicionierius puikiai tinka ir žiemai, kai plaukus alina šildymo sezonas ir šaltis, tačiau priemonių nesirenku pagal sezonus, tik pasižiūriu, jog žiemai būtinai būtų su antistatikais. Mano plaukai linkę elektrintis, tai tik toks papildomas reikalavimas:)

      Panaikinti