2015 m. birželio 30 d., antradienis

Pirmasis sertifikuotas natūralus DD kremas iš Green People (Sample Size)


     Vasara puikus metas stumti dekoratyvinę kosmetiką į šoną ir leisti atsipalaiduoti savo veido odai. Tačiau jei visgi nedrįstame kišti lauk savo nosies nepasidažiusios, reikia paieškoti lengvesnių alternatyvų. Viena iš jų - įvairūs BB ir CC kremai, kurie jau senokai nebe naujiena, ir kiekvienas save gerbiantis kosmetikos gamintojas siūlo savo versiją. O ar teko girdėti apie DD kremus?
     Būtent kokį kremą į rinką paleido britų kompanija "Green People". Jei nori sulaukti pasisekimo, turi būti arba greitesnis (šiuo atveju dar vienas BB ar CC kremas sukeltų nedaug susidomėjimo), arba pasiūlyti kažką naujo. Oplia, ir mano rankose jų naujiena. Turiu dviejų spalvų: Light ir Medium. Šviesųjį pirkau pati iš internetinės parduotuvės Naturisimo, o tamsesnis pakliuvo kartu su šios parduotuvės grožio dėžute.
    Kuo šis kremas skiriasi nuo kitų? Raidės DD šifruojasi taip: Daily Defense (Kasdienė apsauga). Jei BB ir CC kremai drėkindavo odą, sulygindavo jos atspalvį, tai šis papildomai turi apsaugą nuo saulės spindulių (SPF15) bei kovoja su pirmaisiais senėjimo požymiais. Mano nuomone SPF apsauga visada privalo būti kartu su anti-age efektu, nes saulė pati pirmoji pradeda sendinti mūsų odą.
   Sudėtis laaaaabai gausi, todėl nesiimsiu labai jos nagrinėti. O kuo daugiau ingredientų, tuo daugiau visokių emulsiklių, tirštiklių, tirpiklių ir t.t., reikia kažkaip visas substancijas sumaišyti į vienalytę masę. Nežinau nežinau.... Nors gaminys sertifikuotas ECOCERT, tačiau manęs nežavi tokia ingredientų gausa. Kokią super naudą duos ingredientai, stovintys už konservantų? O yra labai įdomių: skvalenas, jūrinio pankolio filtratas, medvilnės sėklų aliejus, gėlės Bidens Pilosa ekstraktas ir kiti dažniau sutinkami. O tie kvapikliai ir kvapų ingredientai tai ne itin reikalingi. 

INCI: Aqua, Titanium Dioxide, Isoamyl Laurate (minkštiklis), Prunus Amygdalus Oil* (migdolų aliejus), Hamamelis Virginiana water* (hamamelijų vanduo), Simmondsia Chinensis Seed Oil* (jojobos aliejus), Cetearyl Olivate (emulsiklis), Glycerin, Sorbitan Olivate (PAM, emulsiklis), Caprylic/Capric Triglyceride (tirštiklis), Dicaprylyl Carbonate (minkštiklis), Lauryl Olivate, Butyrospermum Parkii Butter* (taukmedžio aliejus), Polyglyceryl-2 Caprate (minkštiklis), Benzyl Alcohol (konservantas), Sodium Stearoyl Glutamate (emulsiklis), Magnesium Aluminum Silicate (tirštiklis), Cetyl Palmitate (minkštiklis), Sorbitan Palmitate (PAM, emulsiklis), Sucrose Stearate (emulsiklis), Stearic Acid (stabilizatorius), Alumina (absorbentas), Triticum Vulgare Starch* (kviečių krakmolas), Sodium Dehydroacetate (konservantas), Xanthan Gum (emulsiklis), Aroma (naturalus kvapas), Tocopherol (vit. E), Glyceryl Caprylate (emulsiklis), Squalane (minkštiklis), Zea Mays Starch* (kukurūzų krakmolas), Crithmum Maritimum Callus Culture Filtrate (jūrinio pankolio filtratas, tonikas), Dehydroacetic Acid (konservantas), Galactoarabinan (suformuoja plėvelę), Sodium Phytate (chelatorius), Helianthus Annuus Seed Oil (saulėgrąžų aliejus), Sodium Hyaluronate (hialurono rūgštis), Elaeis Guineensis Oil (alyvpalmių aliejus), Gossypium Herbaceum Seed Oil (medvilnės sėklų aliejus), Cocos Nucifera Oil (kokosų aliejus), Bidens Pilosa Extract, Linum Usitatissimum Seed Oil (sėmenų aliejus), Sodium Benzoate (konservantas), Potassium Sorbate (konservantas), Gardenia Tahitensis Flower Extract (gardenijų ekstraktas), Lactic Acid (reguliuoja pH), Citronellol (kvepalų ingr.), Geraniol (kvapiklis), Limonene (kvapiklis), Linalool (kvepalų ingr.). Gali būti +/-: CI77891 (titano dioksidas),  CI77492 (geležoes oksidas), CI77491 (geležies oksidas), CI77499 (geležies oksidas).

98,4 proc. natūralūs ingredientai;
13,0 proc. ekologiški ingredientai;
35 aktyvios sudedamosios dalys.

   Kaip jau minėjau, kompanija "Green People" siūlo mums patobulintą kremo su atspalviu versiją:

  • kremas intensyviai drėkina veido odą;
  • natūralūs mineralai prisitaiko prie odos atspalvio ir sulygina jos toną;
  • sugeba užmaskuoti nedidelius trūkumus ar odos raudonį. Maskavimo intensyvumą galima reguliuoti pagal tepamą kremo kiekį;
  • jūros pankolio (Sea fennel) filtratas šviesina, stangrina ir jaunina odą, tai aktyvusis ingredientas kovai su senėjimu. Filtratas stimuliuoja odos ląstelių atsinaujinimą, mažina pigmentines dėmes.
  • natūrali SPF15 apsauga nuo kenksmingų saulės spindulių;
  • gamyboje nenaudojami naftos produktai, silikonai, sintetiniai dažai ir konservantai.
   Kremas būna dviejų atspalvių: šviesus Light ir tamsesnis Medium. Light atspalvis kaip tik man tinkamas, taip pat turėtų tikti daugumai Lietuvos merginų, tačiau ypač šviesiai odai bus tamsokas. Medium atspalvis kur kas tamsesnis, nors turiu pas save abu, tačiau antrojo net neatplėšiau, nes vis tiek nepanaudočiau. Palyginimui įkeliu nuotrauką iš interneto. Spalvos gerokai skiriasi, ką?



    Mėginuke yra 2 ml kremo, kurio man pakako keturiems kartams užsitepti ant savo veido. Kvapas nėra nemalonus, gal toks truputį saldokas. Sunku įvardinti kuo kvepia, tai įvairių kvapų kokteilis. Savo konsistencija toninis kremas labiau primena krempudras, truputį tirštesnis nei vidutiniškai. Panašiai kaip "LaMav" BB kremas, tik kad lengviau tepamas ant veido. Tepasi ir išsisklaido ant odos lengvai, nereikia skubėti išsklaidyti. Aš naudoju savo Beauty Blender kempinėlę, kurią laimėjau Facebook konkurse. Pasidengia lygiai jei netingi kruopščiai įtapšnoti. Pas mane namuose yra nedėkingas apšvietimas, viena pusė gaunasi tokiam lyg ir šešėlyje, todėl turiu kruopščiau darbuotis. Ant veido kremas atrodo natūraliai, jautiesi gaiviai ir laisvai. Neturi švytėjimo efekto (nėra žėručio), labiau į matinę pusę, tačiau nėra toks visiškai matinis. Maskavimas lengvas, tačiau įmanoma jį šiek tiek koreguoti tepant ant veido storesnį kremo sluoksnį. Visgi tai ne kreminė pudra, todėl neišgausite pilno maskavimo. Deja, mano mišriai/riebiai odai jis per silpnas, po kelių valandų po truputį ima blizgėti kakta. Nesistebiu, taip yra su visais skystais makiažo pagrindais (kalbu apie natūralius), todėl naudoju birią pudrą. O aš taip laukiu nesulaukiu kada atsiras būtent mišriai odai skirtas toninis kremas. 


  Savaitę prieš rašant šį atsiliepimą mano veido oda buvo tikrai nepavydėtinos būklės. Savaitgalį nudegiau saulėje, todėl ji pradėjo luptis. Dėl tos priežasties ėmiau testuoti šį drėkinantį DD kremą, o ne naują mineralinę pudrą. Mano odai reikėjo apsaugos ir drėgmės. Tikrai jaučiasi, kad kremas drėkina, palietus veidą jis toks šviežias atrodo. Ketinau dėti savo nuotrauką, bet matomo skirtumo tarp "prieš ir po" nepamačiau. Todėl keliu kaip realiai atrodo ant rankos. 
  Nepigi priemonė, internetinėse parduotuvėse kainuoja 34,95 svarus (apie 48 €)  už 30 ml. Palyginimui, "LaMav" BB kremas, kuris irgi su anti-age efektu ir SPF15, kainuoja 37 € už 50 ml. O aš dar maniau, kad "LaMav" labai brangus. Tačiau spalva, neabejotinai, man labiau tinkama iš "Green People". 
    Mano verdiktas : išteisinta, bet nepirkčiau. Pagrindinis minusas - kaina, man gaila būtų tiek mokėti. Jei DD kremas ilgesniam laikui sulaikytų odos riebalus, tada dar pamąstyčiau, bet  ne dabar. Spalva man tinka, oda sudrėkinta, su biria pudra kartu gerai atrodo, dėl anti-age efekto nieko negaliu komentuoti, tam reik sunaudoti pilną pakuotę, o ne mėginį. Didelius pliusas, kad yra apsauga nuo UVA ir UVB spindulių. Kam tokios kainos nėra didelės, siūlau išmėginti, o aš geriau įsigyčiau kažką pigiau. 


Jurgita



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą